Biznesplan. Domowa pracownia cukiernicza (PKD 10.71.Z)

BIZNESPLAN DOMOWA PRACOWNIA CUKIERNICZA

Biznesplan został napisany w ramach dofinansowania do rozpoczęcia działalności gospodarczej w ramach dofinansowania z Unii Europejskiej i uzyskał pozytywną ocenę  Komisji Oceniającej Wnioski.

BIZNESPLAN – Domowa pracownia cukiernicza  

Formą prawną planowanej działalności będzie jednoosobowa działalność gospodarcza, której głównym obszarem działalności będzie domowa pracownia tortów artystycznych. Klientami pracowni będą zarówno osoby prywatne jak i firmy. Większość wypieków będzie wytwarzana na indywidualne zamówienie. Oprócz sprzedaży tradycyjnych wypieków zaplanowano także działalność związaną z prowadzeniem szkoleń w formie warsztatów. Warsztaty dla dorosłych skierowane będą do osób, które nie są profesjonalistami, ale chciałyby zgłębić wiedzę w konkretnych obszarach związanych z cukiernictwem. Na warsztatach dla dzieci młodzi uczestnicy będą zdobywać podstawowe umiejętności kulinarne z obszaru cukiernictwa, będą eksperymentowały z nowymi smakami, dowiedzą się, jak zdrowo się odżywiać i dlaczego to takie ważne.

W ofercie domowej cukierni znajdą się trzy podstawowe kategorie wypieków: ciasta, ciastka i torty. Dodatkowo firma będzie oferować Candy bary, figurki cukrowe oraz możliwość udziału w warsztacie kulinarnym związanym z tematyką cukierniczą. Słodkie wypieki, takie jak ciasta, ciastka i torty będą bazowały na tradycyjnych recepturach. Będą wykonywane tylko z wysokiej jakości składników, a także w dużej mierze oparte na produktach lokalnych.

Publikacja ma 66 stron.

GWARANCJA NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI:

Popielate Okragle Obramowanie Moda LogoPoprawność merytoryczna– gwarantują ją wieloletnie doświadczenie i setki napisanych oraz ocenionych biznesplanów.

Atrakcyjna cena – otrzymujesz profesjonalny produkt za najprawdopodobniej najniższą cenę na rynku za podobny produkt.

Oszczędność czasu – otrzymujesz gotowe rozwiazanie i konkretne zapisy które zastosujesz do zaplanowanej działalności.

Do natychmiastowego zastosowania – produkt otrzymujesz natychmiast po dokonaniu płatności online w formacie PDF z którego możesz dowolnie kopiować teksty.

Publikacja została wydana pod Identyfikatorem ISBN: 9788367618120

39,99

[trustindex no-registration=google]

Wybierając nasz sprawdzony wzór zwiększasz swoje szanse na otrzymanie dotacji i przybliżasz się do otworzenia własnej działalności gospodarczej. Skorzystaj z gotowych rozwiązań i zapisów stworzonych przez doświadczonych specjalistów, którzy na codzień zasiadają w komisjach oceny wniosków i doskonale wiedzą jak powinien wyglądać prawidłowo skonstruowany biznesplan.

PKD działalności:

  • 10.71.Z - Produkcja pieczywa; produkcja świeżych wyrobów ciastkarskich i ciastek
  • 47.24.Z - Sprzedaż detaliczna pieczywa, ciast, wyrobów ciastkarskich i cukierniczychprowadzona w wyspecjalizowanych sklepach
  • 56.10.A - Restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne
  • 85.59.B - Pozostałe pozaszkolne formy edukacji, gdzie indziej niesklasyfikowane

 

Spis zawartości:

I Dane osobowe

II Opis planowanego przedsięwzięcia

  1. Planowana data rozpoczęcia działalności
  2. Nazwa i rodzaj działalności
  3. Symbol podklasy
  4. Miejsce prowadzenia działalności
  5. Forma organizacyjno-prawna
  6. Forma rozliczenia z US
  7. Charakterystyka planowanego przedsięwzięcia (opis, motywy, uzasadnienie wyboru branży)
  8. Działania podjęte na rzecz rozpoczęcia działalności gospodarczej
  9. Posiadane środki techniczne potrzebne do prowadzenia działalności gospodarczej
  10. Czy wnioskodawca posiada niezbędne pomieszczenia?
  11. Wysokość́ łącznej kwoty wnioskowanych środków na założenie własnej działalności gospodarczej

III Pomysł na biznes

  1. Opis funkcjonalny produktu / usług (podstawowe cechy, zastosowanie, forma świadczenia/sprzedaży)
  2. Główni, potencjalni odbiorcy produktu lub usług (krótka charakterystyka)
  3. Możliwości rozwoju produktu/usługi/oferty jak i samej firmy w perspektywie2 lat.
  4. Klienci (charakterystyka, oczekiwania, ilość)
  5. Rynek (dodatkowe cechy usługi, bariery wejścia na rynek, charakter rynku, sezonowość)
  6. Analiza SWOT
  7. Dystrybucja i promocja (sposoby wejścia na rynek, reklama)
  8. Konkurencja (opis i charakterystyka)
  9. Strategia konkurowania
  10. Potencjał wnioskodawcy (wykształcenie, kursy, umiejętności)
  11. Działania podjęte w celu realizacji przedsięwzięcia
  12. Planowane wydatki wraz z uzasadnieniem
  13. Prognoza przychodów
  14. Koszty
  15. Rachunek zysków i strat

Dokument został przygotowany z pełną starannością zgodnie z dokumentacją konkursową i regulaminem instytucji. Jeśli zamierzasz świadczyć usługi związane z wypiekiem ciast i tortów to ten wzór będzie dla Ciebie nieocenioną pomocą.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.